DJI Air 2S – ”scapat” pe internet

dji-Air-2S-dronex

DJI incepe anul in forta si deja listeaza spre aprobare un nou produs. Este vorba despre un upgrade pentru Mavic Air care va purta denumirea de DJI Air 2S. Se pare ca DJI incepe sa renunte la numele Mavic din denumirea produselor sale, asa ca fiti pregatiti pentru noi denumiri in 2021. Am vazut acest lucru cu numele prescurtate la Mavic Mini ce a devenit Mini 2, seria de stabilizatoare Ronin a devenit RS, etc.

Pentru drona DJI AIR 2S senzorul camerei a fost schimbat, avem acum Sony IMX686 de 64MP. Pe versiunea anterioara aveam senzor de 48MP IMX585. Noul senzor va oferi o imagine mai buna, estimam/ne dorim 5K dar si o performanta mai buna in lumina scazuta si HDR.

FPV ? 

Cel mai probabil noua drona va fi dotata cu OcuSync 3.0, o versiune imbunatatita a OcuSync 2.0, putand avea un control al transmisiei mult imbunatatita, mai ales la viteze mari. Oh, wait! Ocusync 3.0, viteze mari? Se gandeste cineva la FPV??? Nu m-ar mira, mai ales ca DJI vine ochelarii FPV ca pe covrigi. Poate ca nu se va compara cu drona FPV proaspat lansata, insa ar fi mega-cool sa aiba optiunea FPV.

DJI Airsense (ADS-B)

O functie pe care DJI a lansat-o in anumite zone de pe glob. Acest Airsense este numele de receptor ADS-B. Cand a fost lansat Mavic Air 2, DJI a anuntat ca vine cu un receptor ADS-B in interior. Astfel utilizatorul stie daca exista aeronave care zboara in zona in care foloseste drona. Acest receptor poate fi utiliat doar pe modelul nord-american al dronei. Ne asteptam ca acest nou model de drona DJI AIR 2S sa aiba acest receptor.

Ce ne-a sarit in ochi cand am vazut pozele ”scapate” pe internet? Cei patru ”ochi” frontali. Dupa cum reiese, senzorii vor acoperi toate partile dronei. Oare va fi capabila de FPV? As zice ca nu, dar nu ma mai mira nimic de la DJI.

BANNER-DJI-FPV