Dronut – drona cilindrica desprinsa din filmele SF

Desprinsa din filmele SF, drona Dronut este primul prototip de acest gen, fiind actionata de 2 rotoare. Dezvoltata de Cleo Robotics, o companie din Boston, micuta drona dotata cu un 2 rotoare se poate strecura acolo unde dronele conventionale nu ar putea. Poate zbura cu usurinta in prezenta oamenilor fara a prezenta un pericol.

Prima drona a fost lansata in 2020 si a fost dezvoltata pentru armata si politie, compania promitand ca urmatoarea versiune sa poate ajunge la oricine va dori sa o cumpere.

Micuta drona Dronut cantareste doar 425 grame si foloseste un sistem de ghidare Lidar si o camera 4K pentru inregistrare video. Raza de operare este de doar 0.6 mile, mica in comparatie cu o drona normala, dar suficienta pentru scopul cu care aceasta a fost construita. Se poate conduce folosind un telefon cu Android si se poate zbura cu ea in lumina slaba.

Citeste si: DJI Mavic 3 e aici. O vrem in echipa noastra?

Dezvoltatorii nu au venit chiar intamplator la acest gen de drona. Acestia au un background in domeniu petrolier si gaze unde nevoia unei asemenea aeronave este destul de mare pentru a nu expune oamenii in medii periculoase sau greu accesibile.

Dronut X1 nu este o optiune ieftina. La doar 9800 dolari este destul de clar pentru cine este accesibila. Dar avantajele folosirii unui astfel de dispozitiv este, fara doar si poate, oportun pentru autoritati, companii pentru inspectii industriale, etc.

Sper ca pe viitor acest gen de design sa aduca si o varianta comerciala, rezolutionand lumea dronelor asa cum o stim astazi.